Koolrolletjes met varkensfilet

9 60 2 5
Aantal personen:
  • 2 varkensfilets, elk +/- 400 gr
  • 60 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 savooikool
  • olie
  • 200 ml vleesbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • peper&zout (pezo)
  1. Week het eekhoorntjesbrood 30 minuten in lauw water.
  2. Blancheer 8 mooie bladeren van de savooikool 2 tot 3 minuten in kokend water.
  3. Laat uitlekken en dep goed droog.
  4. Leg ze overlappend op een werkvlak.
  5. Snij de rest van de savooikool grof.
  6. Verwarm de oven voor op 180°.
  7. Kruid het vlees met pezo en bak het aan alle kanten mooi aan in hete olie.
  8. Haal uit de pan en verdeel het over de koolbladeren.
  9. Stoof de grof gesneden savooikool kort aan in het braadvet, giet er de bouillon en de wijn bij en laat even sudderen.
  10. Doe over in een ovenschaal.
  11. Knijp de paddenstoelen uit en snij ze in stukjes en verdeel ze over het vlees.
  12. Doe het weekvocht van de paddenstoelen bij de savooikool in de ovenschaal, kruid af met pezo.
  13. Rol het vlees stevig op in de koolbladeren en bind vast met keukentouw.
  14. Leg de rolletjes op de savooikool in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  15. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de warme oven.
  16. Verwijder de folie en zet nog 10 minuten terug in de oven om verder te garen.
  17. Halveer de rolletjes, leg ze op warme borden en dien op met de savooikool en aardappelpuree.
Victor S.