Kooldolmades met Zweedse bessen

46 35 Gemiddelde moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 1 witte kool
  • 1 ui, gesnipperd
  • 0.5 dl gekookte langekorrelrijst
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1.5 dl melk
  • Solo
  • zout, peper en suiker
  • 100 g veenbessen uit de diepvries
  • 2 eetlepels suiker
  1. Snij de bladeren van de witte kool los en verwijder de dikke nerven, maar probeer de bladeren zoveel mogelijk heel te laten.
  2. Kook de koolbladeren halfgaar en laat ze uitlekken.
  3. Fruit de ui in wat Solo en meng met de rijst en het
  4. gehakt. Kruid met zout en peper, en roer de melk door het mengsel.
  5. een eetlepel vulling in het midden van elk koolblad, plooi de randen dicht en rol op tot een worstje.
  6. Kook de veenbessen 5 minuten met de suiker, en laat ze afkoelen. Bak de dolmades in Solo en kruid ze met suiker.
  7. Haal de dolmades uit de pan en blus de pan met een beetje water.
  8. Doe de dolmades in een ovenschaal en giet het kookvocht erover.
  9. Zet de schaal in een oven op 150 °C, 5 minuten of langer, tot de kool gaar is.
  10. Dien de dolmades op met de bessen en gekookte aardappelen.
Solo