koninklijke kip

57 25 3 5
Aantal personen:
  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml soloboter
  • 200 gr rode paprika grofgesneden
  • 200 gr groene paprika grofgesneden
  • 250 gr champignons gesneden
  • 700 gr kippenfilet
  • 2 etlp droge sherry
  • 3 tlp maiszetmeel
  • 250 ml kippenbouillon
  • 125 ml room
  • 1 eieredooier
  • 1 elp grofgehakte peterselie
  1. verhit 2klp olie en 2 klp boter. roerbak hierin de paprika's 2 minuten. voeg de champignons toe en roerbak ze in 5 min. bijna zacht. neem ze uit de pan. verhit de restvan de olie en de boter in dezelfde pan. bak de kip in porties rondom bruin. doe het paprikamengsel terug in de pan met de kip. roer de sherry erdoor en laat dit ongeveer 5 min. al roerend,pruttelen tot de sherry bijna verdampt is. roer het met de bouillon aangemaakte maiszetmeel en vervolgens de room erdoor.blijf roeren tot het mengsel bindt. neem van het fornuis en roer de eierdooier en de peterselie erdoor
sabine francke