Koninklijk Dessert

36 30 4 5
Aantal personen:
  • 400 Gram Fondantchocolade
  • 400 Gram 400gram harde boter
  • 400 Gram Bloemsuiker (poedersuiker)
  • 8 eieren
  • 2 pakken vingerkoekjes of madiara koekjes
  1. Benodigdheden:
  2. Springvorm
  3. Bereiding:
  4. Chocolade au bain marie laten mals worden. Boter eronder mengen met een houten lepel, dan de eierdooiers toevoegen. De bloemsuiker zeven en alles door elkaar mengen tot een lichte massa. Het eiwit tot sneeuw kloppen en zeer voorzichtig met een houten lepel onder het chocolademengsel mengen. Springvorm insmeren met boter en vingerkoekjes langs de rand en de bodem rangschikken (op hoogte van de springvorm. De chocoladeschuim in de vorm gieten en afdekken met de rest van de koekjes. Een nacht laten opstijven in de koelkast.
  5. serveertip:
  6. Versieren met slagroom en chocoladekorrels
Isabelle1_1