Konijnpörkölt uit Hongarij

5 70 0 5
Aantal personen:
  • 1 panklaar konijn
  • 1 fles rode wijn
  • 1 laurierblad
  • 6 jeneverbessen
  • 1 kruidnagel
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 1/2 theel. gedroogde rozemarijn
  • 100 g vet spek in blokjes
  • 2 uien fijn gehakt
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 4 grote tomaten
  • 2 eetl. milde paprikapoeder
  • 1/2 theel. scherpe paprikapoeder
  • zout, mespuntje suiker
  • 1/8 l zure room
  1. Snijd 1 konijn in 10 stukken en doe die in een kom.
  2. Vermeng de wijn met alle kruiden en giet die over de kom. Laat afgedekt op 1 koele plaats 1 dag intrekken.
  3. Leg de tomaten even in heet water, pel en snijd ze klein.
  4. Neem de stukken vlees uit de marinade en maak ze droog. Zeef de marinade.
  5. Bak het spek in een pan glazig. Doe het vlees erin met de uien en de knoflook en bak het om en om kerend bruin. Blus af met 1 kopje marinade. Smoor alles zachtjes 1 uur. Giet er onderwijl bij beetjes de rest van de marinade bij.
  6. Roer er na 45 min. smoren de tomaten en het zachtje paprikapoeder door.
  7. Maak het gerecht op smaak af met het scherpe paprikapoeder, zout en de suiker. Roer er voor het serveren de zure room door.
brubru