Konijnenragout

11 60 1 5
Aantal personen:
  • 1 st konijn
  • 600 gr aardappelen
  • 100 gr diepvriesuitjes en paar lepels olijfolie
  • 1 st kruidentuiltje
  • 2.5 dl witte wijn en 300 gr diepvriespaddestoelen
  1. Snij het konijn in stukken. Schil de aardappelen.
  2. Verhit 1 eetlepel van de olie in een braadpot. Bak de stukken konijn goudbruin en laat ze dan uitlekken op een vel keukenpapier.
  3. Stoof de uitjes glazig in het achtergebleven vet en haal ze uit de pot. Giet de olie weg en veeg de pot schoon met keukenpapier.
  4. Leg de stukken konijn en de uitjes opnieuw in de pot. Bestrook met de bloem en meng goed. Doe de wijn erbij, samen met het kruidentuiltje, wat zout en peper.
  5. Leg het deksel op de pot en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje of 7 minuten in de snelkookpan.
  6. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken en doe ze bij het konijn. Laat nog 10 minuten voortkoken. U kunt ze ook in het stoommandje van de snelkookpan doen en ze 7 minuten laten meekoken.
  7. Verhit de rest van de olie in een braadpot en stoof de paddenstoelen. Doe de konijnenragout erbij. Proef en breng eventueel verder op smaak.
  8. Verwijder het kruidentuiltje. Doe de konijnenragout in een schotel en dien op.
hildeke3105