Konijn op z'n Limburgs

11 120 4 5
Aantal personen:
  • 4 konijnen achterbouten
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 150 ml rode wijnazijn
  • 1 flesje bokbier
  • 75 gr boter
  • 3 flinke uien in ringen
  • 6 plakjes ontbijtkoek
  • 4 el rinse appelstroop
  1. Leg de konijnenbouten in een schaal. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de rodewijnazijn en het bier toe.
  2. Voeg net zo veel water toe dat het vlees helemaal onderstaat. Zet afgedekt in de koelkast en laat 24 uur marineren.
  3. Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen.
  4. Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  5. Bestrooi royaal met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 3 min. rondom bruin.
  6. Voeg dan de marinade toe en breng het aan de kook.
  7. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg samen met de ontbijtkoek en de appelstroop toe aan het vlees.
  8. Laat met de deksel op de pan op de kleinste pit 2 uur zachtjes stoven.
  9. Je kunt dit gerecht heel goed daags van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm zachtjes op voor gebruik.
Love to Cook