Konijn met tijm en groenten

1 70 0 5
Aantal personen:
  • 1 bussel kleine raapjes geschild met stukje loof
  • 500 g wortelen geschild met stukje loof
  • 4 konijnenruggen
  • 150 g spekreepjes
  • 10 knoflookteentjes
  • oljfolie
  • 1 boeketje tijm
  • 100 ml droge witte wijn
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░CLaat een beetje loof aan de groenten. Blancheer ze 5 min. in lichtgezouten kokend water.
  2. Laat ze uitlekken.Maak inkepingen in het konijn en vul ze op met spekreepjes en stukjes knoflook. Bestrijk het vlees met olijfolie.Vet een ovenschaal in. Leg wat takjes tijm op de bodem. Leg daarop het konijn met de groenten en de ongepelde knoflookteentjes. Kruid met peper en zout. Verdeel er nog wat tijmtakjes over. Overgiet met de wijn. Laat 45 min.garen in de oven. Bedruip geregeld met jus.Serveer met kroketjes of aardappelpuree
stey