konijn met spekjes en wijn

27 70 5 5
Aantal personen:
  • 1 konijn in stukken
  • 150 grt gerookte spêkblokjes en 3 gesnipperde uien
  • 1 blik gepelde tomaten en 1 blik tomatenblokjes basilicum
  • 2 eetl mosterd en 1 halve liter witte wijn
  • 3 teentjes look en 250 gr champingons
  • 2 takjes tijm en 2 blaadjes laurier
  • 1 beetje cognac om te flamberen
  1. De spekblokjes bakken in wat olie en
  2. Daarna de uien laten meebakken.Dan de look bijvoegen en de in stukken
  3. gesneden tomaten bijvoegen,daarna de tomatenblokjes en de mosterd.
  4. Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.Eventueel
  5. wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan zeer fijn
  6. mixen(tijm en laurier verwijderen)
  7. Het konijn snijden en inwrijven met peper en zout.
  8. Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de
  9. cognac (opgepast ,wasemkap afzetten)
  10. Het konijn in de saus doen en 1 uur laten sudderen.De champignons
  11. proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun
  12. vocht afgeven.De laatste 5 minuten.bij het konijn voegen(zonder het
  13. vocht)
  14. De saus binden en opdienen.
  15. Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen..
hildeke3105