Konijn met mosterd

630 70 4 5
Aantal personen:
  • 50 g Solo
  • zout
  • 3 wortelen
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl light room
  • 3 eetlepels Amora mosterd
  • 3 takken selderij
  • peper
  • 1 konijn
  • 1 ui
  1. Snijd het konijn in stukken.
  2. Bestrijk elk stuk met mosterd.
  3. Doe de Solo en het konijn in een ovenschotel, kruid met peper en zet 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
  4. Doe intussen een beetje Solo in een steelpan en laat de ui zacht worden.
  5. Voeg vervolgens de in blokjes gesneden wortelen toe, evenals de fijn gesneden selderij.
  6. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje stoven, kruid met peper en zout.
  7. Haal de schotel uit de oven en voeg de groenten aan het konijn toe.
  8. Laat nog gedurende 15 minuten in de oven braden.
  9. Hou het konijn en de groenten op het einde van de braadtijd warm in een schotel.
  10. Giet de witte wijn in het kookvocht en breng op een zacht vuurtje aan de kook, voeg vervolgens de room toe en laat zachtjes indikken.
  11. Zet het konijn en de groenten op tafel, samen met de wittewijnsaus.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst