konijn met krieken

48 120 3 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg konijn
  • 25 cl kriekbier
  • 1 bokaal krieken
  • 400 ml wildfond
  • 1 ajuin
  • 2 eetl boter
  • 2 eetl bloem
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier
  • 3 jeneverbessen
  • peper
  • zout
  1. maak dit recept een dag op voorhand
  2. bak het konijn in de hete boter
  3. kruid het konijn met peper en zout
  4. als het konijn bruin gebakken is kan je dit in een pot doen om te sudderen
  5. het vlees bestrooien met de bloem en de gesnipperde ajuin toevoegen
  6. giet er de wildfond, het kriekbier en het sap van de krieken bij
  7. voeg er de tijm en laurierblad en de geplette jeneverbessenook bij
  8. dek de pan af en laat ongeveer 1,5 uur sudderen
  9. op het einde de krieken bij doen
  10. indien u wenst kan u de volgende dag de saus nog binden
pauleke