konijn met currysaus

6 50 3 5
Aantal personen:
  • 1 konijn van 1,3 kg
  • 250 gr soepgroenten(prei, selder, uien wortel)
  • 1 kruidentuiltje en 100 gr boter
  • 1 eetl bloem
  • 2 dl room
  • 1 koffielepel currypoeder
  1. zet het koninn onder met gezouten waqter, laat opkoken en schuim de onzuiverheden weg
  2. voeg de soepgroenten toe en het kruidentuiltje en laat alles 35 min zachtejs sudderen
  3. smelt de boter, meng de bloem eronder, voeg de gezeefde konijnenbouillon toe, kruid met peper en zout en currypoeder en laat even inkoken
  4. voeg dan de room erbij
  5. leg de uitgelekte stukken konijn op een schotel en lepel de saus erover
  6. serveer met de gekookte rijst, gekleurd met een zeer fijn gesneden mengsel van rode gele en groene paprika's
hildeke3105