konijn met curry-kokossaus(verrassend anders en lekker)

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 sap enb schil van 1 limoen
  • 2 cm verse gember
  • 4 st konijnebouten
  • 2 eetl arachideolie
  • 2 teentjes look
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 eetl kerriiepoeder
  • 2 eetl nuoc-mamsaus(vietnamese dipsaus)
  1. rasp de limoenschil fijn, schil en was de gember
  2. bak de bouten in 10 min goudbruin in de olie
  3. haal het vlees eruit en fruit vervolgens de look met de limoenschil en de gember
  4. overgiet met 30 cl water en breng aan de kook
  5. doe het konijn erbij en laat 10 tot 15 min stoven op matig vuur
  6. doe de kokosmelk het kerriepoeder en de nuoc-mamsaus erbij en laat zo nog eens 10 min verder garen
  7. besprenkel voor het opdienen met het limoensap en bestrooi met wat verse korianderheerlijk met zoete aardappelen en witte moezelwijn
hildeke3105