konijn in 't groen

5 90 0 5
Aantal personen:
  • 1 versneden konijn
  • 2 glazen witte wijn
  • 3 stengels selder
  • 1 ajuin
  • olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel droge kippen boullion
  • 1 koffielepel kipboullion
  • 1 busseltje kervel
  • 200 gr spinachie
  • 1 citroen
  • vleeskruiden
  • marjolein
  • dragon
  1. snij de ajuin in kleine stukjes
  2. snijd de selderstengels in julienne
  3. snijd de kervel fijn
  4. kuis de stukken konijn( het onodige vet verwijderen) en kruid het vlees met vleeskruiden
  5. doe olijfolie in een pot en bak de ajuin glazig
  6. blus dan met 1 glas wijn
  7. bak de stukken konijn in een pan met olijfolie aan
  8. leg de stukken konijn in de pot
  9. blus de pan met het tweede glas wijn en giet alles in de pot
  10. strooi de eetlepels droge kippeboullion en bloem over het vlees
  11. leng aan met water tot het konijn onder staat
  12. doe er een eetlepel k ippenboullion en de kruiden erbij
  13. doe er na een half uurtje de selder,de kervel en de spinachie (uit diepvries) bij
  14. laat zachtjes verder stoven
  15. als het konijn gaar is, leg het vlees op een schotel en dek af met zilverpapier
  16. werk de saus af en indien ze te lopend is ff ninden met maizena
  17. en giet beetje saus over het vlees
  18. dien warm op
pauleke