Königsberger Klopse ( Pools-Duits )

16 50 3 5
Aantal personen:
  • 1 kilo gemeng gehakt
  • 1 grote ajuin
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • 0 naar smaak peper en zout
  • 75 gram solo
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 liter bouillon
  • 6 ciroenen
  • 2 eigeel
  • 250 ml. room
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 kilo aardappelen
  1. Ajuin fijn snijden. Gehakt met paneermeel, eieren en ajuin tot mooie, losse massa onder elkaar mengen. Smaken met peper en zout.
  2. Hiervan bollen (Klopse) rollen van een 7cm. doorsnee.
  3. Klopse zachtjes koken in water tot gaar. Klopse afzetten en in het water met een deksel laten staan.
  4. Boter laten smelten, boter bijvoegen en mengen tot een roux . Bouillon toevoegen en goed kloppen tot mooie saus. Citroenen uitpersen en aan saus tovoegen.
  5. Klopse uit water scheppen en in saus leggen.
  6. De Klopse op vuur laten staan. (juist niet koken).
  7. Ondertussen aardappelen schellen, wassen en koken. Als aardappelen klaar dan de Klopse afwerken .
  8. Eigeel loskloppen in room en onder de saus (Klopse) roeren, alsook de kappertjes.
  9. Königsberger Klopse opdienen met aardappelen
Adler
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst