komkommersoepje

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 40 gr vetstof
  • 2 uien
  • 1 mespuntje kerriepoeder
  • 1 mespuntje selderzout
  • 1 komkommer
  • peper en zout
  • 1 à 1.5 liter water
  • 2 kippenbouillionblokjes
  • 1 aardappel
  1. -Was , schil en snijd de komkommer in de lengte door.
  2. -Schraap er de pitjes uit met een lepel en verdeel de komkommer in kleine stukken.Hou enkele stukjes over om als garnituur te gebruiken.
  3. -Kuis en snijd de ui.
  4. -Laat de vetstof smelten in een vrij grote soeppot en fruit de ui hierin. Het vuur niet te hard zetten! Te snel = de soep kleurt bruin door de ui
  5. -Bestrooi de gefruitte uit met kerriepoeder en selderijzout
  6. -Voeg de gesneden komkommer toe en laat zachtjes stoven voor ongeveer 5 minuutjes.
  7. -Voeg het water en bouillionblokjes toe en laat verder gaar koken ongever 10 min.
  8. -Mix de soep fijn en kruid ze met peper en zout naar eigen smaak.
  9. -Dien de soep op in warme kommetjes en doe er de stukjes rauwe komkommer erbij en garneer met fijngehakte peterselie en eventueel broodstengels in een glaasje op tafel.
klarelietje