Komkommersoep

107 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 st Komkommer
  • 1 st prei
  • 4 st rode uien
  • 1 bundel bieslook
  • 2 etl olijfolie
  • 2,5 L groenten of kippenbouillon
  • 6 etl créme fraiche
  • 6 draaitjes peper van de molen
  1. Was de groenten.
  2. Hou 1 komkommer apart.
  3. Snij de rest van de komkommers(met schil),prei(met groen) en uien in stukken.
  4. Stoof de groenten aan met de olijfolie gedurende 10 min.
  5. Snij de laatste komkommer in een fijne brunoise (dobbelsteentjes) en hou apart.
  6. Voeg de bouillon toe aan de gestoofde groenten en kook de groenten gaar.
  7. Mix de soep glad en zeef.
  8. Breng de soep terug naar het kookpunt en voeg de brunoise van komkommer toe.
  9. Doof het vuur. (de brunoise zal garen maar blijft krokant,beetgaar)
  10. Serveer warm of koud.
  11. De warme soep afwerken met een etl. crème fraîche en bieslook snippers met enkele draaitjes van de pepermolen.
  12. Kan als hapje geserveerd worden. afwerking blijft hetzelfde,bieslook kan eventueel vervangen worden door een stengel platte peterselie.
  13. www.chaudfroidcatering.be
lyrixe