Komkommersalade met een Oosters tintje

4 10 4 5
Aantal personen:
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode peper zonder zaad in halve ringetjes
  • 100-`125 gr taugé
  • 1 cm verse gember geschild en geraspt
  • 2 el koriander blaadjes ( platte peterselie)
  • 1 el sesamolie
  • 3 el ketjep
  • 2 el pinda's
  • 2 el wittewijn azijn
  • 1 el honing
  1. Klop een dressing van de geraspte gember, wijnazijn, ketjap, sesamolie en de honing. Zet dit even opzij.
  2. Rooster de pinda's in een droge koekenpan en hak fijn.
  3. Was de komkommer goed en schaaf er in de lengte met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van.
  4. Drapeer de komkommerlinten en plukjes taugé op een schaal , Giet er de dressing over. Bestrooi de salade met de gehakte pinda, koriander en de rode peper.
Love to Cook