Komkommergazpacho met dobbelsteentjes van rode paprika en toast met gerookte paling

52 30 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 komkommer
  • 200 gr gerookte paling
  • 1 gepelde rode paprika
  • 1 dl fijne olijfolie
  • 1 l gevogeltefond
  • 2 sneden vers wit broodkruim
  • 1 wit sotkbrood
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teentje look
  1. Schil de komkommer en snij in brunoise(blokjes)evenals de ui.
  2. Voeg de fond en look toe en mix (of in blender). Voeg de broodkruim toe en mix verder.
  3. Werk de gazpacho op met de olijfolie en kruid af met peper en zout.
  4. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe (kort in olijfolie gebakken).
  5. Maak een toast van schuin gesneden (en met olijfolie ingestreken) stokbrood . Beleg met de in stukjes gesneden paling en lente-ui.
  6. Serveer de toast bovenop het glaasje gazpacho!
  7. Lekker met een "jerez" (sherry)
veerle69