Kokossoep met scampi's

4 25 2 5
Aantal personen:
  • 12 scampi's
  • 400 ml kokosmelk
  • 600 ml groentenbouillon
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 150 gr peultjes
  • 100 gr kleine maïskolven
  • 1 rood chilipepertje
  • peper en zout
  • verse koriander
  1. Pel de scampi's, maar laat het staartje zitten. Snij met de punt van een scherp mesje de rugkant in en verwijder het darmkanaal.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte open en haal er het merg uit.
  3. Verwarm de kokosmelk met de bouillon. Doe er de vanille en de currypasta bij en roer goed.
  4. Spoel de peultjes en snij ze in reepjes. Halveer de maïskolfjes in de lengte. Laat de groenten 2 minuten koken in de kokosbouillon.
  5. Halveer het chilipepertje in de lengte. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in reepjes. Doe ze bij de soep.
  6. Voeg er de scampi's aan toe en laat ze in ongeveer 4 minuten gaar worden. Controleer de smaak en kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
  7. Verdeel de soep over voorverwarmde kommetjes of borden en werk af met wat blaadjes koreander.
Miloeke
Meer inspiratie

ThaisSoepHoofdgerechtZomer