Kokossoep met gember en garnalen

3 40 4 5
Aantal personen:
  • arachideolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • 4 stengels citroengras
  • 2 rode pepertjes
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 200 g champignons
  • 16 gepelde garnalen
  • 2 el verse koriander
  • 1 l ongezoet kokosmelk
  • 5 dl visbouillon
  • 3 el vissaus (nuoc nam)
  1. Snij de uien en de look fijn en bak ze op zacht vuur in wat hete arachideolie tot ze zacht zijn. Hak het citroengras en de pepertjes in kleine stukken. Roer ze samen met de geraspte gember en de kurkuma in de pan en bak de specerijen even mee. Giet er de bouillon en de kokosmelk bij en breng al roerend aan de kook. Doe de garnalen, de in schijfjes gesneden champignons, de vissaus en het limoensap in de soep. Kook de kokossoep 10 min tot de garnalen gaar zijn. Verdeel de soep over kommen en bestrooi ze met fijngesnipperde korianderblaadjes.
bolleke1970