KOKOSRIJST MET GEMARINEERDE BOONTJES EN KIP

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 800 GR KIPFILET
  • 800 GR PRINSESSENBONEN
  • 3 SJALOTTEN
  • 250 GR BASMATIRIJST
  • 400 ML KOKOSMELK
  • 800 GR KIPFILET
  • 800 GR PRINSESSENBONEN
  • 3 SJALOTTEN
  • 250 GR BASMATIRIJST
  • 400 ML KOKOSMELK
  • 2 DL KIPPENBOUILLON (1/2blokje in 2 dl water)
  • 4 el ketjap manis
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  1. snipper de sjalotten fijn. Snij de kipfilet in reepjes van 2cm en bestrooi met het kerriepoeder.
  2. Kook de prinsessenboontjes gedurende 8 minuten gaar in een kookpot met lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. hou warm
  3. breng de kokosmelk aan de kook samen met 2DL water en kook er de rijst in gaar. Verhit 2 EL olijfolie in een braadpan en bak de kippenreepjes gedurende 2 minuten langs alle kanten goudbruin. verlaag de temperatuur , kruid met peper en zout en laat 5 minuten verder gaar worden. Giet de kippenbouillon in de pan en laat 5 minuten verder koken. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Verhit 1EL olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig . blus met de ketjap manis. voeg er de prinsessenboontjes aan toe en laat alles even opwarmen.
NelekeP