Kokoskip met gebakken rijst

1355 35 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 150 g prinsessenboontjes
  • 2 sjalotjes
  • Solo Vloeibaar
  • 2 dl krachtige kippenfond
  • 1 koffielepel madras curry
  • zout
  • 1 kopje erwtjes
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 gebakken kip
  • 2 eieren
  • peper
  • 4 kopjes rijst
  • 2 citroenblaadjes
  • 5 cm verse gember
  1. Kook de rijst gaar. Reinig de boontjes en kook ze al dente.
  2. Stoof de gereinigde en gesnipperde sjalotjes in Solo. Giet er de kokosmelk en bouillon op.
  3. Laat dat samen met het gekneusde citroenblaadjes, de fijngesneden gember en het currypoeder even opkoken.
  4. Verdeel de kip in stukken en verwijder de losgekomen beentjes.
  5. Laat de stukken kip opwarmen in de saus, samen met de in stukjes gesneden boontjes.
  6. Verhit een wok en laat en doe er wat Solo Vloeibaar in.
  7. Doe de gekookte rijst in de wok, doe er de losgeklopte eieren bij en roer alles om tot de rijst voldoende warm is.
  8. Breng de rijst indien nodig op smaak met peper en zout. Warm op het einde de erwtjes mee op.
  9. Serveer de gebakken rijst met de kip.
Solo
Meer inspiratie

IndischRijstHoofdgerecht