Kokoscurry met kip

5 0 5 5
Aantal personen:
  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 brik tomatenpassata
  • 2 el currypoeder
  • 2 el bruine suiker
  1. Snij de kipfilet in blokjes, de ui in ringetjes en pel de knoflook.
  2. Doe een el olie in een pan met hoge randen of een braadpot en bak het currypoeder voor 2 minuten.
  3. Pers de look en voeg samen met de ui en kipfilet toe aan de pot. Bak voor twee minuten tot de kipblokjes rondom wat bruin zijn (ze hoeven binnenin niet gaar te zijn).
  4. Voeg de kokosmelk, tomatenpassata en suiker toe en roer goed door. Laat pruttelen voor 30 minuten tot de curry goed is ingedikt.
  5. Serveer met rijst of naanbrood en eventueel wat gehakte pinda's
Kokerellen.be