Kokos-chocoladetaart

51 30 3 5
Aantal personen:
  • 150 gr geraspte kokos -
  • 4 eieren
  • 2 soeplepels room
  • 2 theelepels kokoslikeur
  • 150 gr boter
  • 200 gr fijne witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gr patisseriebloem
  • 150 gr pure chocolade (voor in de koek)
  • 200 gr pure chocolade (voor bovenop:ganache)
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Ondertussen de boter laten smelten in de micro schenkkan samen met de in stukjes gebroken chocolade op lage wattage.
  2. Vermeng dan suiker met vanillesuiker. En voeg bij de boter-chocolade mengeling. Doe één na één de eieren erbij. Roer telkens goed glad.
  3. Vermeng de bloem met het bakpoeder en de geraspte kokosnoot. Strooi bij het chocolademengsel. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  4. Leg bakpapier in het bakblik en schep het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak 40 minuten in het midden van de oven. Laat de koek afkoelen in de vorm. Laat de overgebleven 200 gr pure chocolade smelten samen met 2 lepels room in de microgolf, roer goed en voeg nu de kokoslikeur toe.
  5. Ontvorm de koek en haal voorzichtig het bakpapier weg. Bestrijk de bovenkant met de chocoladeganache. Laat afkoelen en opstijven alvorens in blokjes te verdelen.
  6. Smakelijk !
Vadied