Kogelbiefstuk met danish blue

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 kogelbiefstukken, elk ongeveer 150 gr
  • 4 plakken Danish bleu
  • 2 el solo, bakken & braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 100°.
  2. Kruid de biefstukjes met pezo.
  3. Verhit de solo in een ruime pan en bak de biefstuk aan beide kanten op een hoog vuur snel bruin. Neem de biefstukjes uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Schenk het bakvet in de ovenschaal rondom de biefstukjes. Leg op elke biefstuk een plak danish blue en zet de ovenschotel 20 minuten in het midden van de oven om de biefstukjes te garen.
  4. LET OP! Zet de oven niet hoger dan 100°.
  5. Serveer de biefstukjes met zelfgemaakte frietjes en een groene salade met schijfjes tomaat.
  6. Lekker met een glaasje rode wijn: Cahors, Pauillac, of een Italiaanse Brunello di Montalcino of een Spaanse Rioja.
Victor S.
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtWinter