Koffietulband

4 50 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram boter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 eetlp espessokoffie
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 1 eetlp bakpoeder
  • 4 eetlp melk
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlp koude espressokoffie
  • 1/2 theelp kaneel
  • 4 eetlp poedersuiker
  1. Bereiden
  2. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker en een mespunt zout licht en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Mix de oploskoffie erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en klop het luchtig door het beslag. Roer op het laatste moment de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm. Zet deze in het midden van de oven en bak in 40- 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten. Leg een bord omgekeerd op de tulband en keer deze om zodat de cake uit de vorm komt. Laat volledig afkoelen. Mix de mascarpone met de espresso of koffie, de kaneel en de poedersuiker. Snijd de cake horizontaal doormidden. Verdeel de mascarpone over de onderste helft en zet de bovenkant er weer op. Bestrooi met poedersuiker.
dolfijn33