Koffietulband

10 65 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr boter
  • 150 gr lichtbruine bastardsuiker
  • 3 eieren
  • 2 el oploskoffie espresso
  • 150 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 4 el melk
  • 250 gr mascarpone
  • 3 el koude espresso of sterke koffie
  • 1/2 tl kaneel
  • 4 el poedersuiker + extra
  • tulbandvorm, ingevet met boter
  1. - zorg dat alle ingredi├źnten op kamertemperatuur zijn
  2. - verwarm de oven voor op 170┬░C
  3. - klop met een mixer de boter en de basterdsuiker en een mesput zout licht en luchtig
  4. - voeg 1 na 1 de eieren toe
  5. - mix de oploskoffie erdoor
  6. - zeef de bloem met het bakpoeder en klop het luchtig door het beslag
  7. - roer op het laatste moment de melk erdoor
  8. - schep het beslag in de vorm, zet deze in het midden van de oven en bak in 40-45min goudbruin en gaar
  9. - neem uit de oven en laat ca 15min rusten
  10. - leg een borde omgekeerd op de tulband en keer deze om zodat de cake uit de vorm komt, laat volledig afkoelen
  11. - mix de mascarpone met de espresso, de kaneel en de poedersuiker
  12. - snijd de cake horizontaal doormidden, verdeel de mascarpone over de onderste helft en zet de bovenkant er weer op
  13. - bestrooi met poedersuiker
Lydievr