KOFFIECHEESECAKE MET KARAMEL EN CHOCOLADE

0 420 0 5
Aantal personen:
  • 397 gram gecondenseerde melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 70 gram boter
  • 200 gram speculaas
  • 100 ml lavazza tradiozionale filterkoffie
  • 600 gram monchou
  • 50 gram pure chocolade
  1. Zet het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat. Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij.
  2. Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen.
  3. Week ondertussen de gelatine in koud water en smelt de boter. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine en meng de boter erdoor.
  4. Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Knijp de gelatine uit en los op in de warme koffie. Voeg de roomkaas toe en meng goed. Verdeel het mengsel over de speculaasbodem.
  5. Zet de taart 2½ uur in de koelkast. Verdeel de helft van de karamel erover, schaaf er extra pure chocolade 72% boven en serveer.
Marloes2004