Koffie-granita

11 25 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 8 bolletjes Carte d’Or vanilleroomijs (200 g/400 ml)
  • 1.2 l sterke zwarte koffie
  • 240 g poedersuiker
  • 4 takjes munt
  1. Los de suiker op in de warme koffie en laat deze dan afkoelen.
  2. Giet de koude koffie in een vorm van 22 x 25 cm en bevries gedurende 40 minuten.
  3. Neem uit de diepvries en breek de ijskristallen met behulp van een vork.
  4. Plaats de granita terug in de vriezer gedurende 20 minuten.
  5. Neem uit de diepvries en roer nogmaals met een vork om de ijskristallen te breken.
  6. Herhaal totdat alle vloeistof bevroren is tot ijskristallen.
  7. Schep de granita in een diepvriesdoos en bewaar in de vriezer tot gebruik.
  8. Schep in 4 glazen een bolletje koffie-granita en een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs er bovenop.
  9. Herhaal dit.
  10. Versier met een takje munt en serveer onmiddellijk.
Carte d'Or
Meer inspiratie

DessertNagerecht