Koekiemonster muffins

33 50 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 100 g Solo Patisserie
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 ml halfvolle melk
  • 75 g pure chocoladedruppels
  • 125 g mini chocolate chip koekjes
  • 75 g gedroogde geraspte kokos
  • 1 tube vloeibare blauwe kleurstof
  • 100 g witte marsepein
  • 100 g poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Leg papieren muffinvormpjes in de muffinvorm of vet de muffinvorm in en bestuif ze met wat bloem. Mix met een handmixer de Solo Patisserie samen met de suiker romig. Mix vervolgens de eieren er 1 voor 1 door.
  2. Voeg de bloem, bakpoeder en 1 mespunt zout toe en mix goed door. Voeg dan de melk beetje bij beetje toe. Houd 20 chocoladedruppels apart voor de ogen, voeg de rest toe aan het deeg. Houd 10 mini chocolate chip cookies apart, hak de rest grof en meng het door het deeg.
  3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het deeg en bak ze 20-25 min in de voorverwarmde oven. Laat de muffins afkoelen.
  4. Bereid ondertussen de decoratie: Meng met je handen de geraspte kokos met de blauwe kleurstof in een roestvrijstalen kom. Voor de ogen: vorm 20 kleine balletjes van de witte marsepein. Duw chocoladedruppels in de marsepein, dit zijn de pupillen. Meng de poedersuiker met de blauwe kleurstof en 1-2 theelepels water tot een romige icing.
  5. Verdeel de blauwe icing over de gebakken muffins en strooi hier de blauw gekleurde kokos overheen. Steek de marsepein ogen in de muffin. Maak met een mes een sneetje in de muffin voor de mond en steek hier een mini chocolate chip cookie in.
Solo
Meer inspiratie

BelgischPatisserie