Knolseldersoep

13 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 2 sjalotten
  • 1 knolselder
  • 1 wit van prei
  • 2 stelngels selder (wit)
  • 1/2 liter room
  • peterselie
  1. De sjalotjes, selder en prei fijn snijden
  2. De groenten stoven in olijfolie en de gevogeltebouillon toevoegen
  3. De knolselder reinigen en in blokjes snijden
  4. De knolselder toevoegen aan de gevogeltebouillon met de andere groenten
  5. De room toevoegen en laten inkoken
  6. Kruid de soep met kruiden, peper en zout
  7. Mix het geheel
  8. Zeef het gemixte geheel
  9. Net voor het opdienen van de soep mixen in de blener (of met de staafmixer) tot een schuimige massa.
  10. Afwerken kan met gebakken spekblokjes of reepjes gedroogd spek
LadyChef007