Knolselderpuree

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen
  • 1 knolselder
  • 1/2 l melk
  • 2 el boter
  • 1 el walnootpitten
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. Schil 1 kg aardappelen en snij in blokjes.
  2. Kook +/- 25 minuten gaar in lichtgezouten water.
  3. Schil een knolselder.
  4. Snij 2/3 in blokjes en kook +/- 10 minuten gaar in een 1/2 l melk. Snij 1/3 van de knolselder in piepkleine blokjes en stoof gaar in 1 el boter.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Hak 1 el walnootpitten fijn.
  7. Giet de aardappelen en knolselder af en pureer.
  8. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en meng er de walnoten, gestoofde knolselderblokjes en 1 el boter onder.
Levietie