Knolselderij-witlofsoep met Parmezaanse kaaskletskop

9 25 0 5
Aantal personen:
  • Voor de soep
  • 50 gr boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat naar smaak
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 kleine knolselderij
  • 4 struik witlof klein gesneden zonder de kern
  • 1 liter halfvolle melk
  • 1 stronk roodlof
  • beetje olijfolie extra vierge
  • 10 gr VOOR DE KLETSKOPPEN
  • 10 gr bloem
  • 100 gr Parmezaan
  1. Een heerlijk romige soep van knolselderij en witlof met een topping van roodlof. De krokante kaaskletskopjes bak je zelf.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de boter en fruit hierin de ui, de knolselderij en bijna alle witlof totdat ze licht kleuren.
  3. Bestrooi met zout. Schenk de melk erbij en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en nootmuskaatpoeder.
  4. Maal voor de kletskoppen de kaas fijn in een molentje of rasp hem fijn, en voeg de bloem toe. Verdeel dit mengsel in 6-8 bergjes, met tussenruimte, op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Laat in de oven in 10 min. krokant worden. Schep de soep in kommen en garneer met in stukjes gesneden rood- en de witlof en een paar druppels olijfolie. Serveer de kletskoppen erbij.
  6. BRON Vrouw online
Love to Cook