Knolselderij-preisoep

2 35 2 5
Aantal personen:
  • 250 gr prei in ringen gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1/2 knolselderij in blokjes
  • 2 groentebouillonblok( met minder zout)
  • 1 flinke scheut kookroom light
  • peper en zout naar smaak
  • 2 snee bruin brood in blokjes gesneden
  • 4 plakjes katenspek
  • 1 liter water
  • enkele smalle preiringetjes ter garnering
  1. Warm 1 eetlepel olie in de pan en smoor de ui en de blokjes knolselderij een vijftal minuten aan. Voeg dan de prei toe en laat deze ook even meebakken.
  2. Voeg 1 liter water , waarin de 2 bouillonblokken zijn opgelost toe en laat dit geheel 25 minuten zachtjes koken totdat alles gaar is.
  3. Bak ondertussen de 4 plakjes katenspek in een droge koekenpan knapperig en laat deze uitlekken op keukenpapier. Voeg de broodblokjes toe aan het overgebleven vet in de pan en bak ook deze knapperig bruin.
  4. Mix de soep met de staafmixer en voeg de room toe en breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de soep in kommen en garneer met een plakje spek, wat croutons en wat smalle preiringetjes.
Love to Cook