Kniepertjes ( Oudejaars wafeltjes)

36 45 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr bloem
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr gewone kristalsuiker
  • 200 gr boter ( margarine)
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4-5 el lauw water
  1. Deze heerlijke zoete, dunne wafeltjes geven het oude jaar weer, terwijl met nieuwjaar juist een opgerolde variant van dit recept wordt gemaakt, de nieuwjaarsrolletjes, vaak gevuld met room.
  2. Maar deze koekjes zijn natuurlijk op elk moment van het jaar lekker!
  3. Maak het deeg het liefst een dag vantevoren
  4. 1.Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.
  5. 2.Meng de bloem met de suiker en schenk de boter hierbij. Meng dit zodat er een kruimelig deeg ontstaat.
  6. 3.Meng dan 1 voor 1 de eieren erdoor.
  7. 4.Voeg enkele eetlepels lauw water toe om een deeg te maken waar je nog balletjes van kunt rollen. Laat het deeg nu een nacht in de koelkast staan.
  8. Rol balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 2-3 cm doorsnee (een dessertlepel vol)
  9. Leg een balletje in het midden van het voorverwarmde (en iets ingevette) wafelijzer, knijp het ijzer dicht en bak de kniepertjes 1 voor 1 in ongeveer een minuut lichtbruin.
  10. 7.Haal de wafeltjes uit het ijzer en leg ze op een plank om een paar minuten af te koelen tot ze hard zijn. Kniepertjes kun je goed bewaren in een luchtdichte trommel (pas daarin doen als ze helemaal zijn afgekoeld).
Love to Cook