Knapperig Marokkaans taartje met amandelen en kaneel

425 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 250 g witte amandelen
  • 75 g suiker
  • 2 el kaneel
  • 12 plakjes filo- of loempiadeeg
  • zonnebloemolie
  • klontje Solo
  • 5 el volle verse melk
  • 3 el suiker
  • 2 kl honing
  • 3 el sinaasappelsap
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de amandelen in de keukenmachine in stukjes. Rooster ze in een droge pan lichtbruin op zacht vuur. Doe de amandelen in een kom en meng ze met de kaneel en de suiker. Bestrijk de plakjes filodeeg licht met olie. Vet een springvorm in met Solo en leg een plakje deeg op de bodem. Strooi hier wat van het amandelmengsel over. Doe er een volgend filoplakje op en ga door tot alles op is. Eindig met deeg en smeer dat licht in met olie. Zet het taartje ongeveer een 15 minuten in de oven tot het goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snij het taartje met een scherp broodmes in stukken en leg het op een dessertbord. Breng de melk aan de kook samen met de 3 eetlepels suiker, de honing en het sinaasappelsap. Giet de saus over het taartje en dien op.
Solo