Knapperig gebakje met chocolade en coulis van gekonfijte sinaasappel

54 78 4 5
Aantal personen:
  • 100 g kumquats in fijne schijfjes gesneden
  • 100 g fijne griessuiker
  • 2 dl water
  • 120 g chocolade (fijngestampt)
  • 3 eetlepels volle melk
  • 5 eetlepels light room
  • 75 g Solo
  • 2 eieren
  • 50 g honing
  • 35 g bloem
  • 4 gebakjes van 10 cm doorsnede van knapperig gesuikerd deeg
  1. Breng de kumquats, de griessuiker en het water aan de kook. Haal van het vuur en laat een uur konfijten.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Breng in een kookpan de melk, de light room en de Solo aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Klop de eieren in een kom, voeg er de tijmhoning aan toe en klop verder.
  5. Voeg de bloem toe en klop krachtig tot een homogeen mengsel.
  6. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop verder.
  7. Voeg ten slotte de melk, light room en Solo vloeibaar toe.
  8. Klop krachtig en laat dit een uur in de koelkast rusten.
  9. Giet de bereiding in de bakvormpjes en maak het oppervlak mooi glad.
  10. Zet gedurende 6 à 7 minuten in de oven op 180 °C.
  11. Schik ondertussen de schijfjes gekonfijte kumquat op de randen van de borden en voeg wat kookvocht toe.
  12. Haal de gebakjes uit de oven en leg ze in het midden van het bord (de chocoladebereiding moet vloeibaar zijn).
  13. Dien onmiddellijk op.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht