Kleine vogelnestjes

7 40 2 5
Aantal personen:
  • 12 kwarteleitjes
  • 350 gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 100 gr panko (Japans chapelure) of chapelure
  • bloem
  • peper&zout (pezo)
  1. Kook de kwarteleitjes 3 minuten, haal uit de kookpot en laat schrikken onder koud water.
  2. Pel de eitjes, kruid het gehakt met een weinig pezo.
  3. Maak de handen vochtig en verpak ieder eitje in een gehaktballetje.
  4. Kruid de bloem met pezo, klop het ei los met de melk.
  5. Wentel de vleesballetjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de panko.
  6. Laat de vleesballetjes enkel uren rusten in de koelkast.
  7. Verwarm het frituurvet tot 160° en bak de balletjes per 6 mooi bruin en krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Dien op met ketchup of mosterd.
Victor S.