Kleine pizza's met tomaat en oregano

7 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 rol pizzadeeg uit de koeling
  • 150 ml tomatenpassata
  • verse oregano
  • geraspte mozzarellakaas
  • 2 Roma-tomaten
  • groene olijven
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Steek met een uitsteekring van 8 cm diameter kleine pizza's uit het pizzadeeg.
  3. Bestrijk ze met de tomatenpassata.
  4. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes, snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
  5. Snij de olijven, hoeveelheid naar eigen smaak in ringen.
  6. Strooi de tomatenblokjes en de olijfringen over de passata, kruid af met pezo.
  7. Strooi er ook wat gescheurde oreganoblaadjes over.
  8. Bestrooi rijkelijk met geraspte mozzarella en zet ongeveer 15 minuten in de warme oven.
  9. Tip: gebruik oregano met mate, de smaak overheerst nogal graag!
Victor S.