Kleindochters lekkerste tomatensoep

8 50 5 5
Aantal personen:
  • 10 mooie tomaten ontveld en in stukken gesneden
  • 1 flinke ui in dunne halve ringen gesneden
  • 2 teen knoflook geperst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote winterpeen in kleine blokjes gesneden
  • 8 takjes verse ijm geplukt
  • 2 bouillon blokken kruiden of groente
  • peper en zout
  • 1 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  1. Gisteren waren ze er weer onze 2 rakkers van onze dochter om te logeren. Uiteraard mogen ze altijd kiezen wat ze bij opa en oma willen eten. Dat werd deze gezonde tomatensoep met pannenkoeken na. Kleindochter is er verzot op, maar kleinzoon lust er ook wel pap van. Het is een genot om ze te zien smullen. Hier is ie dan.
  2. Was de tomaten , kruis de tomaten in en lag ze enkele seconden in heet water. Laat ze "schrikken" in koud water en stroop de velletjes eraf. Snij ze in stukken.
  3. Pel de ui en snij in dunne ringen. Pluk de tijm.
  4. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ca 3 min. Knijp de knoflook erboven en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 min mee. Voeg dan de peen blokjes toe en laat zachtjes 7 min meebakken.
  5. Voeg dan de tomaten, tijm , peper en zout toe en bak deze even mee.
  6. Giet 1 liter heet water erbij en verkruimel de bouillonblokken erover.
  7. Laat dit geheel zachtjes 20 min koken zonder deksel totdat de tomaten uit elkaar vallen en de rest gaar is.
  8. Pureer met een staaf mixer of in de keuken machine en voeg naar smaak zout , peper en een theelepeltje suiker toe.
  9. Eigen recept en foto
  10. Tip. Scheutje kookroom, gesnipperde peterselie of basilicum.
Love to Cook