Klassieke zeetong ‘à la meunière’

925 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 tongen
  • 100 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 stevige klonten Solo
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  1. Kruid de tongen met peper en zout. Draai ze in de bloem en tik er de overtollige bloem af.
  2. Laat een pan met antikleeflaag goed warm worden op het vuur. Giet er de olijfolie bij en laat er de Solo in uitsmelten.
  3. Leg de tongen naast elkaar in de pan. Laat bakken gedurende 4 minuten aan elke kant.
  4. Schep de tongen uit de pan. Giet het braadvet weg.
  5. Laat een nieuwe klont Solo uitsmelten in de pan. De Solo mag verwarmen tot ze een hazelnootkleur heeft.
  6. Pers de citroen uit in de Solo. Roer even over de bodem en giet de schuimende boter over de vis.
Solo