Klassieke waldorfsalade

475 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 3 bio-appeltjes kies liefst van een lichtzure tot zure soort
  • 1 el citroensap
  • 4 selderstengels van witte voetselder
  • 4 à 5 el mayonaise
  • een handvol walnoten
  • een klein trosje druiven (optioneel)
  • 1 mooie kropsla
  1. Boen de appeltjes schoon en snijd ze in blokjes, besprenkel de appelblokjes met het citroensap.
  2. Schil de selderstengels met behulp van een dunschiller en snijd de selder in blokjes.
  3. Rooster de walnoten even in een warme oven of in een pan en laat ze afkoelen.
  4. Was de kropsla.Haal voorzichtig de bladeren van de stronk en spoel ze in een ruime hoeveelheid koud water.
  5. Neem slabladeren voorzichtig uit het water en schud ze droog. Gebruik hiervoor liefst geen slacentrifuge, zo vermijd je dat de blaadjes kneuzen.
  6. Schik op elk bord enkele blaadjes kropsla om een ‘kuip’ te vormen.
  7. Meng de appeltjes, selder en walnoten met de mayonaise en kruid eventueel bij met wat peper van de molen en zeezout. Verdeel dit over de sla en dien op.
Solo