Klassieke havermoutkoekjes

0 75 0 5
Aantal personen:
  • 175 gram zachte boter in stukjes
  • 140 gram Luikse stroop
  • 50 gram blonde cassonadesuiker
  • 250 gram havermout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkant bakblik in met boter en bestrooi het bloem. Roer de boter, Luikse stroop en suiker door elkaar op een matig vuur in een middelgrote pan tot de boter gesmolten en de suiker en stroop gesmolten zijn.
  2. Neem pan van het vuur en roer de havermout door het botermengsel. Giet het beslag in het bakblik. Druk goed aan. laat de koek 20-25 min bakken tot hij goudbruin is. Laat de koek 5 minuten afkoelen.
  3. Maak met een mes snijlijnen in de nog warme koek. Laat de koek helemaal afkoelen in het bakblik.
  4. Heel belangrijk!!!!: De koek uit het bakblik pas in stukken snijden, als valt hij uiteen!!!
melsie_4muffin