Klassieke asperges met ham en peterseliecrème

58 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g witte asperges
  • 500 g nieuwe krielaardappelen
  • 20 g Becel Bakken en Braden
  • 2 el 2 fijngesneden platte peterselie
  • 2 eieren
  • 125 g gekookte magere ham
  • 1 mespunt nootmuskaat
  1. Schil de asperges vanaf het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Was de aardappeltjes schoon. Roer de Becel Bakken en Braden en de peterselie door elkaar.
  2. Kook de asperges met de gewassen aspergeschillen afhankelijk van de dikte in water in 15 tot 20 minuten net gaar. Kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat de eieren onder koud water schrikken, pel en halveer de eieren.
  3. Giet de asperges en de krieltjes af. Laat de krieltjes met de deksel schuin op de pan droog stomen. Verdeel de asperges met de krieltjes, de ham en het ei over 2 borden. Bestrooi de asperges met nootmuskaat naar smaak. Vorm van de peterseliecrème met 2 dessertlepels twee ovale balletjes en leg ze op de asperges. Bestrooi eventueel met peterselie en serveer direct.
Becel
Meer inspiratie

GroenteHoofdgerechtLente