Klaaskoeken

123 30 2 5
Aantal personen:
  • 500 g Bloem
  • 40 g Droge gist
  • 1 Ei
  • 2,25 dl Melk
  • 75 g Suiker
  • 8,5 g Zout
  • 100 g Boter
  • Kaneel
  • Klaaskoek vormen
  1. Deeg maken:
  2. Leg de bloem op tafel en maak er een grote kuil in.
  3. Doe dan de Melk, gist en het ei in de kuil.
  4. En roer in het papje tot de gist is opgelost.
  5. Doe dan traag de bloem bij het papje en kneed enkele seconden.
  6. Doe dan de suiker, zout, boter en het suifje kaneel er bij.
  7. En kneed dan gedurende 10-15 min.
  8. Deeg verwerking:
  9. laat het deeg 15min. laten rusten onder een handoek op een warme plaats.
  10. Rol dan met rolstok het deeg uit met wat bloem tot ongeveer +- 1cm dikte.
  11. Leg dan op een gesmeerde bakplaat omgekeerd.
  12. En instrijken met ei (aleen de bovenkant.)
  13. Rijzen:
  14. Rijs de producten op ongeveer de tempratuur van 45-50°C
  15. en laat ze ongeveer 1 uur rijzen.
  16. Afbakken:
  17. op 200°C 15min.
  18. Deze koeken zijn speciaal bij Sint-niklaas
delam