Kir 'speciaal' met slagroomijs, sinaasappel en blauwe bessen

8 10 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 kleine sinaasappel
  • 100 g blauwe bessen
  • 4 el crème de cassis
  • 0.25 l champagne (demi sec) of een andere zoete mousserende witte wijn
  • 4 bolletjes Fermette Volle Melkijs
  • 4 mooie krokante kerstkoekjes
  1. Was en droog de sinaasappel. Rasp de schil op een fijne rasp boven een grote schaal.
  2. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng ze met de geraspte schilletjes, de blauwe bessen en de crème de cassis.
  3. Verdeel de sinaasappel-bessensalade over 4 hoge champagneglazen en zet ze op 4 bordjes.
  4. Schep in elk glas een bolletje ijs, schenk de champagne erover en leg de koekjes erbij.
Solo