Kipstoofpotje

28 50 3 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 dl room
  • paprikapoeder
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • peper&zout (pezo)
  1. Bak de spekblokjes in een wok zonder vetstof, haal uit de wok en hou apart, laat de vetstof in de wok.
  2. Snij de kipfilets in hapklare blokjes, kruiden met paprikapoeder en pezo.
  3. Bak de blokjes kip goudbruin in de vetstof van de spekblokjes.
  4. Pel ui een knoflook en hak fijn, doe ze bij de kipblokjes en laat even meebakken.
  5. Overgiet het geheel met de bouillon, doe er tijm en laurier bij, deksel op de wok en laat 5 minuten stoven.
  6. Halveer de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in stukjes.
  7. Doe paprikablokjes en spek bij de kip, roer om en laat nog 5 minuten stoven tot de paprika zacht is.
  8. Verwijder tijm en laurier, doe er de room bij.
  9. Bind de saus eventueel met maïszetmeel.
  10. Dien op met rijst, stokbrood of frietjes.
Victor S.