Kipstoof met appel en boontjes

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 bio kippenpoten
  • 500 gr sperziebonen
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 2 dikke uien gesnipperd
  • 2 appel Jona Gold
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 4 tl provencaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 liter appelsap light
  • 2 el bloem
  • 2 el mosterd
  • 15 gr blad peteselie
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 50 gr boter
  1. Maak met een scherp mes inkepingen in het vel van de kippenpoten. bestrooi de kip met peper en zout..
  2. Verhit de boter en bak de poten in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg ui, knoflook, kruiden, mosterd en bloem toe en bak nog 2 minuten.
  3. Schenk de appelsap erbij en verkruimel er de bouillon blok over.
  4. Zet het vuur lager en stoof de kip[ met de deksel op de pan in 30 minuten gaar.
  5. Verwijder de steel aanzet van de boontjes en laat het puntje zitten. Snij de ongeschilde , gewassen appels in vieren. verwijder het klokhuis en snij in plakken.
  6. Voeg de appel en de boontjes de laatste 10 minuten toe aan de kip in de pan..
  7. Schil en kook de aardappelen gaar.
  8. Serveer de stoof met de aardappelen en de grof gesneden peterselie.
Love to Cook