Kipspiesjes met geroerbakte pompoen, aardappel en ui

23 25 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 200 g kipfilet
  • 2.5 el Becel Original (vloeibaar) (25 g)
  • 1 tl 1 teriyaki saus
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 450 g flespompoen (ca. halve pompoen)
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 el 1 grof gesneden koriander
  • extra nodig: 4 satéstokjes geweekt in koud water
  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en schep ze met 1 tl Becel Original, de helft van de teriyakisaus en peper naar smaak door elkaar. Laat de kip 10 minuten marineren.
  2. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel. Verwijder de zaden uit de pompoen en snijd de pompoen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes.
  3. Verhit de rest van de Becel in een hapjes- of braadpan en bak de ui met de knoflook en de gember al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de pompoen en de aardappelen toe en bak al omscheppend 5 minuten op en hoog vuur mee. Schenk er 1 dl heet water bij en voeg de rest van de teriyakisaus en peper en chilipoeder naar smaak toe. Laat de pompoen met een deksel op de pan in ca. 10 minuten beetgaar bakken en het vocht iets inkoken. Schep tussentijds één maal om.
  4. Prik intussen de kip aan de satéstokjes. Verhit een grillpan en rooster de kipspiesje in de hele pan rondom in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar. Verdeel de roerbak over kommen of borden en leg de kipsaté erbij. Bestrooi met de koriander.
Becel